top of page

Ինչո՞ւ են խուրման, նուռը և աշնանային մյուս մրգերը վտանգավոր. մեկ սխալ, և դուք կարող եք մոռանալ առավելությունների մասին

Կարևոր է ժամանակ ունենալ սեզոնային մրգեր՝ խուրմա, նուռ և մանդարին վայելելու համար։ Այնուամենայնիվ, կարևոր է չհատել սահմանը. սննդաբան Մարինա Ստեպանենկոն պատմել է, թե օրական քանի միրգ կարող եք ուտել:

Բոլոր ապրանքները, որոնց սեզոնը «հարմար է» աշնանը, շատ առողջարար են: Դրանք պարունակում են վիտամիններ, հանքանյութեր, մանրաթելեր և այլ օգտակար նյութեր: Օրինակ, ցիտրուսային մրգերը, որոնք ներառում են մանդարինները, հեշտությամբ մարսելի են և լրացնում են A, E, C և B6 վիտամինների պակասը: Այնուամենայնիվ, ավելի լավ է չտարվել դրանցով։ Եթե ​​ուտելուց հետո մանդարինը ուտեք՝ օրը 2 անգամ 2 հատ, ապա ոչ մի վատ բան չի լինի։ Բայց երբ նորման գերազանցվում է, գլուխ են բարձրանում ալերգիաներն ու աղեստամոքսային հիվանդությունները: 

Խուրման հարուստ է բետա-կարոտինով և յոդով, որն անհրաժեշտ է վահանաձև գեղձի համար։ Բայց պտուղները պարունակում են նաև տանիններ՝ դաբաղանյութեր, որոնք բացասաբար են անդրադառնում մարսողության վրա։ Ուստի օրական 1 միրգից ավել չպետք է ուտել։ Իհարկե, խուրման չի կարելի ուտել սոված փորին։

Մարդիկ երբեք չեն դադարում խոսել նռան օգտակարության մասին։ Այն բարձրացնում է հեմոգլոբինը, ամրացնում է իմունային համակարգը և օգնում է վերականգնել նյարդային համակարգը։ Միայն դուք իրավունք չունեք օրական 1-ից ավելի միրգ ուտել։ Թթու միրգը բացասաբար է անդրադառնում աղեստամոքսային տրակտի և ատամների վիճակի վրա. հիշեցնում է մասնագետը Klops-ին տված հարցազրույցում։

bottom of page