top of page

Մասնագետը զգուշացրել է արյnւնով մսի վտանգի մասին

  • Writer: Lida Nalbandyan
    Lida Nalbandyan
  • 7 hours ago
  • 1 min read

Արյունով միս ուտելը վտանգավոր է, քանի որ օրգանիզմ մակաբույծների ներթափանցման վտանգ կա։ Այս մասին ռուսական «Ռադիո 1»-ին տված հարցազրույցում զգուշացրել է սննդաբան Մարգարիտա Կորոլեւան։

Բացի այդ, ըստ նրա, ոչ բոլոր օրգանիզմներն են կարող մարսել սպիտակուցները, որոնք չեն քայքայվում մինչև ամինաթթուների մակարդակը, որոնք առկա են թերեփած մսի մեջ:

«Արտադրանքի մաքսիմալ տապակած կամ եռացրած վիճակը երաշխիք է, որ արտադրանքից ոչ մի վիրուս, բակտերիա կամ մակաբույծ չի մտնի օրգանիզմ և թույլ կտա մարդուն ստանալ ամբողջական սպիտակուցի և հանքանյութերի աղբյուրներ», - ասել է Կորոլևան:

bottom of page