Այս մթերքները կփրկեն հիպոթենզիայի պատճառով ուշագնացությունից. դրանք պետք է միշտ ունենալ տանն ու պայուսակում
Եթե ունեք հիպոտոնիա, պետք է ավելի ուշադիր հետևեք ձեր սննդակարգին, քանի որ որոշ մթերքներ կարող են իջեցնել առանց այն էլ ցածր ճնշումը։ Այս դեպքում առաջանում են ամենատհաճ ախտանշանները՝ գլխապտույտ, համակարգման կորուստ, գունատություն, նույնիսկ կարող եք ուշաթափվել։
Սննդաբան Ադելինա Բուզուկը թվարկել է այն ապրանքները, որոնք պետք է ավելի հաճախ ներառվեն սննդակարգում և, հնարավորության դեպքում, միշտ ձեռքի տակ ունենալ, եթե հիպոթենզիայի նոպաները շատ հաճախ են լինում:
Առաջին տեղում շաքարով և աղով հարուստ մթերքներն են։ Չպետք է չափից շատ օգտագործել նման մթերքները, բայց, օրինակ, մի կտոր մուգ շոկոլադը շատ կօգնի, եթե արյան ճնշումն ամենաանպատեհ պահին իջնի։
Ինչ վերաբերում է աղի մթերքներին, ապա կարեւոր է չափը չանցնել։ Աղի ավելցուկի պատճառով հիպոթենզիան կարող է վերածվել հիպերտոնիայի, զգուշացրել է մասնագետը։ Փորձեք մի քիչ աղ ավելացնել ձեր սննդակարգին և վերահսկել, թե ինչ եք զգում:
Եթե դուք ունեք հիպոթենզիա, դուք պետք է ավելի հաճախ ուտեք յուղոտ կարմիր միս և պանիր։ Վերջինս հարուստ է նատրիումով։ Այս վիճակի ժամանակ ձեզ կօգնեն բնական սուրճը, քաղցր թեյն ու գազավորված ըմպելիքը։ Վերջինս չպետք է տարվել, բայց կրիտիկական իրավիճակներում դա ընդունելի է։
«Լավ ֆիզիկական ակտիվությունը կօգնի ավելի լավ հաղթահարել հիպոթենզիայի «բռնկումը»»,- ընդգծել է փորձագետը «Первый женский» հրատարակությանը տված հարցազրույցում։