top of page

Տապակած երշիկ. ինչու է այն իրականում վտանգավոր առողջության համար

Գիտնականներն ապացուցել են, որ տապակած երշիկի օգտագործումը մեծացնում է հաստ աղիքի և կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացման վտանգը։ Ուստի բժիշկները կտրականապես խորհուրդ են տալիս չօգտագործել այս ապրանքը, հատկապես ամենօրյա ռեժիմով:

Տապակած երշիկը բավականին էժան է և շատ հեշտ է պատրաստել. հաստատ պետք չէ ունենալ խոհարարի հմտություններ:

Սակայն նրբերշիկի մեջ նատրիումի նիտրիտների և այլ հավելումների առկայության պատճառով այն կանոնավոր ուտել հաստատ չարժե։ Ավելին, տապակելիս դրանք վերածվում են քաղցկեղածինների, և դա մեծացնում է ապագայում քաղցկեղից մահանալու հավանականությունը։

Խորհուրդ չի տրվում երշիկ ուտել աղիների կամ ստամոքսի քրոնիկական հիվանդություններ ունեցողներին։ Այն կարող է առաջացնել գաստրիտի կրկնություն կամ փքվածություն։

bottom of page