Ի՞նչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր սալորաչիր ուտեք․ ահա 3 զարմանալի փոփոխություն
Սննդաբանները բացատրել են, թե ինչու սալորաչիրը միայն աղիների աշխատանքը բարելավելու միջոց չէ: Այս կարծիքը կիսել է EatingWell հրատարակությունը։
Սալորաչիրը հայտնի է մարսողությունը բարելավելու ունակությամբ: Թուլացնող ազդեցությունն ապահովում է մրգերի բարձր մանրաթելային պարունակությունը։
Սալորաչիրն ունի այլ նշանակալի օգուտներ, ըստ դիետոլոգներ Լեսլի Բոնչիի և Մելիսա Գրովս Ազզարոյի: Օրինակ՝ արտադրանքը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին K, հանքանյութեր և ֆենոլային միացություններ, որոնք հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն և ամրացնում են ոսկորները։ Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ հետդաշտանադադարում գտնվող կանայք, ովքեր մեկ տարի սալոր են օգտագործել, կարողացել են պահպանել ոսկրերի օպտիմալ ամրությունը և նորմալ ոսկրային զանգվածը՝ համեմատած նրանց, ովքեր չեն օգտագործել արտադրանքը: Չորը նույն ազդեցությունն է ունենում տարեցների վրա։
Գիտնականները նաև պարզել են, որ օրական 100 գ սալորաչիր ուտելը կանխում է ներքին օրգանների ճարպի կուտակումը։ Որովայնի ճարպային կուտակումները կապված են սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի բարձրացման հետ: Բացի այդ, սալորաչիրը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որը ոչ պակաս կարևոր է արյան նորմալ ճնշման և ընդհանուր սրտի առողջության պահպանման համար։
Խորհուրդ է տրվում օրական ուտել 4-ից 6 չրեր՝ կախված դրանց չափերից։ Սալորաչիրն անվտանգ է մարդկանց մեծամասնության համար, սակայն որոշ մարդիկ կարող են զգալ փքվածություն և գազեր մրգից: Ավելի լավ է նորման չգերազանցել, խորհուրդ են տալիս մասնագետները։
Սալորաչիրը կարելի է ուտել օրվա ցանկացած ժամի։ Առավոտյան այն կարելի է ավելացնել շիլաների և սմուզիների, կեսօրին՝ աղցանների և մսային ուտեստների մեջ։