top of page

Բուժիչ քաղցրություն. հայտնի է դարձել, թե որ միրգն է պաշտպանում 3 տեսակի քաղցկեղներից

  • Writer: Lida Nalbandyan
    Lida Nalbandyan
  • 2 days ago
  • 1 min read

Մրգերը պարունակում են մեծ քանակությամբ բջջանյութ և վիտամիններ։ Մրգերի մեծ մասն օժտված է բուժիչ հատկություններով, նույնիսկ պաշտպանում է քաղցկեղից։

Ինչպես ասել է ամերիկացի դիետոլոգ Նիկոլ Էնդրյուսը, սովորական տանձը կարող է փրկել քաղցկեղի երեք տեսակից։ Այս մրգերը ոչ միայն պարունակում են մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթելեր, այլև C և K վիտամինների, ինչպես նաև կալիումի մեծ պարունակություն:

Մասնագետը, որին մեջբերում է The New York Post-ը, նշել է, որ տանձի կանոնավոր օգտագործման դեպքում նվազում է կրծքի, թոքերի և ուղիղ աղիքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

Դա մանրաթելն է, որը պաշտպանում է աղիների քաղցկեղից, ասաց սննդաբանը։ Ի վերջո, կոպիտ սննդային մանրաթելն օգնում է նորմալացնել մարսողությունը: Բացի այդ, Նիկոլ Էնդրյուսը հավելել է, որ վիտամին K-ն, որը պարունակվում է տանձի մեջ, կարգավորում է արյան մակարդումը և պահպանում է ոսկորների առողջությունը:

«Տանձը նաև հարուստ է կալիումով: Այս մակրոէլեմենտն օգնում է արյան բարձր ճնշմանը: Բացի այդ, տանձը պարունակում է անտոցիանին, որը պաշտպանում է մարդու մարմինը սրտի հիվանդություններից, իսկ մրգի մեջ պարունակվող ֆլավոնոիդները նվազեցնում են բորբոքումները»,- ասվում է հրատարակության մեջ:

Խորհուրդ է տրվում տանձն ուտել հում վիճակում, քանի որ այն պահպանում է ամենաշատ սննդարար նյութերը։ Այս պտուղները կարելի է նաև եփել։

Նախկինում մասնագետները նշում էին, որ տանձը օգտակար է շաքարախտի և էնդոկրին խանգարումների դեպքում։

1/2607
bottom of page