Թթու կաղամբի օգուտները բարձրաձայնել է բժիշկ Մյասնիկովը․ քաղցկեղի դե՞մ է պայքարում
Հին ժամանակներից Ռուսաստանում կաղամբը թթու է դրվել: Ճաշատեսակը խոհանոցում ամենասիրվածներից էր՝ դրանով աղցաններ էին պատրաստում, ամբողջ ձմեռ բորշ եփում, թունդ խմիչքներ էին վայելում։ Վերջերս արտադրանքի ժողովրդականությունը նվազել է, բայց ապարդյուն,վստահ է հեռուստատեսային բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։
Բժշկի խոսքով՝ թթու կաղամբը գրեթե համադարման միջոց է բազմաթիվ հիվանդությունների համար։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ արտադրանքը պարունակում է վիտամին C-ի շատ մեծ չափաբաժին: Իր քանակով կաղամբը նույնիսկ առաջ է ցիտրուսային մրգերից:
Բացի այդ, ֆերմենտացված սնունդը օգտակար հակաօքսիդանտների պահեստ է։ Հայտնի է, որ դրանք դանդաղեցնում են քաղցկեղի բջիջների աճը: Բայց այստեղ շատերը կարող են հարց ունենալ աղի օգտագործման հետ կապված: Ի վերջո, բժիշկն ինքը մեկ անգամ չէ, որ ասել է, որ նրա ընդունումը պետք է նվազագույնի հասցվի կամ ամբողջությամբ վերացվի:
«Ռոսիա 1» ալիքի «Բժիշկ Մյասնիկով» հաղորդաշարի եթերում բժիշկը նշել է, որ ամեն ինչում պետք է չափավորություն իմանալ։ Եթե կաղամբը փոքր չափաբաժիններով ուտեք, ապա ոչ մի վնաս չի լինի։
«Թթու կաղամբը, կոպիտ ասած, նման է պրոբիոտիկի: Նույնը, որը դեղատներից եք գնում, «օգտակար բակտերիաներ են»,- ընդգծել է փորձագետը։